Doğa Severlerin Mutlaka Görmesi Gereken 5 Ev Tasarımı

Yer: New Plymouth, Yeni Zelanda
Aslında Çin'de üretilmiş olan bu konteryner ev daha sonrasında Yeni Zelanda'ya taşınarak Puke Ariki Müzesi'nin kalıcı bir eseri haline geliyor. Ev kolay bir şekilde taşınıp, monte edilebilecek şekilde tasarlanmış, her ortama kolayca uyum sağlayabiliyor, tam bir gezgin evi. Konteynerin içerisinde 2 kişi kapasiteli ranza, mutfak, küçük bir banyo ve bol bol da raflar mevcut. Ev doğayla iç içe olmak amacıyla tasarlanmış olmasına karşın güvenlik, kötü hava şartları vb. sebepler nedeniyle esnek dış cephesi sayesinde kapalı bir kabuk haline dönüşebiliyor. Doğa dostu bu tasarım aynı zamanda oldukça ekonomik bir çözüm.



                                                                   Fotoğraf: Paul McCredie

Yer: Riva, İstanbul
Riva'da kanal kenarında konumlanmış bu kırmızı, modern sıradışı konteyner ev, hafta sonu dinlenme yeri ve kentten uzaklaşma amaçlı tasarlanmış. Doğayla iç içe olabilmek adına konteynerin cephesinin bir kısmı camlandırılmış. Konteynerin içerisinde yatak olarak da kullanılabilen 2 kanepe, tuvalet ve banyo bulunuyor. 24 metrekarelik bu konteynerin tam önünde ise jakuzi yer alıyor. Ferah ve sade bir peyzaja sahip bu yer tam bir keyif mekanı haline dönüşmüş.



                                                                       Fotoğraf: Kadir Aşnaz
Yer: Bulgaristan
Bulgar tasarımcı Hristina Hristova tarafından tasarlanan bu ahşap ev tekerlekleri sayesinde istenilen yere taşınabiliyor. Gezginlerin 5 yıldızlı otellere gitmesine gerek kalmadan ekonomik bir şekilde tatil yapabilmesine olanak sağlayan karavan ve çadıra alternatif olarak yapılmış bu ev aynı zamanda oldukça konforlu.  Ev içerisinde küçük bir banyoyla, mutfak bir de açılıp kapanabilen bir yatak bulunuyor. Tasarımcı evi yazın güneş problemine karşın gölgeliğine kadar detaylı bir şekilde tasarlamış.



                                                                   Fotoğraf: Deyan Tomov
Yer: California, ABD
Maceraperestler için tasarlanmış bu ev ABD'de bir firma tarafından 47.000$'a satılıyor. Evin teslimi 100 gün içerisinde yapılıyor. Evde oturma alanı, mutfak, banyo, uyuma alanı kısacası bir insanın ihtiyacı olabilecek her şeye sahip. Ev ahşaptan ve geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapıldığından oldukça çevre dostu bir tasarım.




Yer: İspanya
İspanya'da bir mimarlık ofisi tarafından tasarlanmış olan bu minimalist mikro ev her yere kolayca taşınabiliyor. Oturma alanı ve mutfağın olduğu bölümde cam cephe kullanılarak çevre ile ilişkili olunmak amaçlanmıştır. Yatak odası ve banyoların olduğu alan ise mahremiyetin sağlanması açısından dışarıya kapalıdır. Mikro ev 2 kişinin ideal yaşayabileceği büyüklükte tasarlanmıştır. Cepheler istenildiği zaman tamamen kapanabilecek şekilde esnek bir yapıya sahiptir.








You Might Also Like

1 yorum

Bumerang - Yazarkafe